Pleje & Vedligeholdelse

Beskyt gulvene
Beskyt dine gulve mod ridser ved at bruge møbelpoter, rørbeskyttelse eller kobber til møbler med hjul.

Oplysninger om træ og sten

Træ

Træmøbler: Træ er et levende materiale med store variationer i farve og korn, hvilket gør hvert møbel unikt. Hvor holdbar overfladen er, afhænger af den overfladebehandling, den har modtaget, og hårdheden af ​​trætypen. Kontroller altid, når du køber dine møbler, hvilken overfladebehandling de har, og hvordan de skal behandles. Anbring ikke møbler i massivt træ i stærkt sollys, mod varmeelementer eller i rum, hvor der er stærke temperaturforskelle. Brug elektroder til varme genstande, inden du placerer dem på træoverfladen. Tør straks spildt væske op.

Olierede overflader: Olierede overflader har en overfladebehandling bestående af en tørrende olie. Undgå at placere plantepotter eller potter på bordet, da træet kan hæve sig, eller genstanden kan misfarve overfladen. Dette gælder også karafler og visse vinglas, der kan forårsage kondensdannelse mellem glasset og træet. Ved at opretholde en olieret overflade og stryge på et lag møbelolie eller lignende fra tid til anden styrkes kornet, mens træet beskyttes. Til daglig brug anbefaler vi at rengøre overfladen med mildt rengøringsmiddel blandet og lunkent vand.

Rotting: Et meget stærkt naturligt materiale, men som tørrer over tid, hvilket kan føre til, at rattan bliver revnet under høj belastning. Rattan bør derfor fugtes regelmæssigt, vi anbefaler, at rottingmøbler fugtes med en vandbruser ca. en gang om måneden for at bevare sin fleksibilitet og modstandsdygtighed. Undgå overdreven temperaturudsving.

Sten

Granit: et meget holdbart materiale, der kan modstå varme op til 500 grader (men ikke varmestød). Granit bevarer sin fine glans, selv når den udsættes for hårde belastninger og stærke stoffer. Alle typer rengøringsmidler kan bruges. På grund af det hårde materiale i granitten er det ikke særlig følsomt over for ridser. Vi anbefaler dog stadig, at du er forsigtig med knive, porcelæn og bestik for at bevare stenens glans.

Marmor: Ved pleje af marmor bør alle typer syrer undgås. Brug derfor ikke sure rengøringsmidler. Rengør disken med et naturligt og alkoholfrit middel, såsom sæbe. Tør derefter af med en tør klud eller et håndklæde. For at beskytte overfladen mod fedt og snavs anbefaler vi at behandle overfladen med for eksempel symaskineolie inden brug. Marmorplader imprægneres normalt, inden de sendes til kunden.

For tip om pletter og rengøring af forskellige stenarter er der god information på den svenske stenindustriers forenings hjemmeside: www.sten.s

Oplysninger om læder, tekstiler og puder

Læder: er et levende materiale med naturlige farveændringer og variationer. Hold dine lædermøbler rene ved at støvsuge dem med en blød børstedyse. Undgå at placere møblerne for tæt på en varmekilde og i direkte sollys. For at opretholde den bløde følelse og give læderet en længere levetid med mindre pletter, anbefaler vi at smøre materialet med fugtigheds- og imprægneringsprodukter tilpasset læder. Brug en tør og blød klud til regelmæssig rengøring. Bemærk! Brug ikke kemiske overtræk, rengøringsmidler eller sæbeopløsninger.

Tekstil: Undgå direkte sollys og andre lyskilder for at forhindre, at dine farvede tekstiler falmer over tid. Tekstiler skal støvsuges regelmæssigt med en polstringsdyse. Fjern pletter, så snart de opdages. De fleste pletter kan fjernes med skummet fra varmt vand blandet med en lille mængde neutralt rengøringsmiddel. Tør først overskydende væske af stoffet med et hvidt papirhåndklæde. Fjern derefter pletter ved forsigtigt at bade stoffet med en ren, fnugfri klud dyppet i skummet eller et specielt stofrenser. Undgå at gnide hårdt på tekstiler, da det kan beskadige stoffet. Følg altid vaskeinstruktionerne på det specificerede stof.

Puder: Pleje af puderne er afgørende for, hvordan din pude føles, og hvor behagelig den er. Prøv at vende dine puder med jævne mellemrum. At skubbe og banke luft ind i hynderne nu og da er vigtigt for dem at være pæne og smidige og udfylde polstringen ordentligt.

Hynder med koldskum: For at undgå at hynderne formes efter, hvordan du bruger møblerne, skal du trykke på hynderne en gang om ugen. Forsøg også at dreje puderne med jævne mellemrum.


Tænk på miljøet!
Ved at passe godt på dine møbler giver du dem længere levetid. Når møblets liv er forbi, er det bedst at aflevere det på genbrugscentret.

Danish
Danish

[[recommendation]]

Danish